Magazijnvoorraad bijhouden (inventaris -> magazijn)

Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 12:28 PM

In de inventaris tegel kan je ook de magazijnvoorraad bijhouden. Het kan natuurlijk zijn dat je meer dan 1 opslaglocatie hebt en dat je voorraad daarmee verdeeld is over meerdere magazijnen. Om die reden is er ook sprake van Magazijnbeheer.

Je kan de magazijnen inzien door naar de inventaris tegel te gaan en te klikken op het juiste artikel. Vervolgens klik je op het vierde tabblad genaamd Magazijnen.

Let op! Voor nu kan je nog niet zelf magazijnen aanmaken. Neem daarom even contact met ons op, wij zetten ze er dan voor jullie in.

Je ziet dat er bovenaan de totale opslag staat weergegeven, dus hoeveel hebben jullie van dit artikel voorradig in totaal. Vervolgens staan daaronder alle magazijnen weergeven, in dit geval Magazijn 1 en Magazijn 2.

In theorie zou de opslag van alle magazijnen tezamen, altijd de totale opslag moeten vormen. In de praktijk is dit echter niet altijd zo. In dit geval zie je daarom bovenaan de rode waarschuwing staan met Hoeveelheid artikelen in magazijn. Deze melding geeft aan dat er ergens een foutje zit. Let hier dus goed op.

Je kan de magazijnvoorraad aanpassen door op het pennetje naast het magazijn te klikken. Er opent een nieuw veld.

Je ziet hier de huidige hoeveelheid staan. Door te plussen of minnen kan je de voorraad vervolgens handmatig wijzigen. Klik als je klaar bent op Opslaan. De nieuwe magazijnvoorraad is nu ingevoerd.