Orders plaatsen voor nieuwe locaties

Gewijzigd op Wed, 25 Oct 2023 om 01:30 PM

Bij een woning hoort natuurlijk inventaris, en deze zal af en toe aangevuld moeten worden, of compleet nieuw geplaatst worden als je een nieuwe woning inhuist. Het is daarom natuurlijk heel prettig als je een order kan plaatsen met artikelen die nodig zijn op een woning. In dit artikel gaan we in op het plaatsen van orders voor nieuwe locaties in SIMA.

Als je een woning aanmaakt, kan je op voorhand aangeven welke artikelen er aanwezig zijn, en welke er aanwezig ZOUDEN moeten zijn. Meer over het aanmaken van een locatie en het toevoegen van kamers en inventaris lees je in de daarbij behorende artikelen.

Eerst ga je naar de Locatie tegel in SIMA. Om een nieuwe locatie aan te maken, klik je op de zwarte + bovenin het scherm. Vervolgens ga je naar het tabblad 'Kamers'.

Als je de gewenste kamers hebt aangemaakt, kan je inventaris gaan toevoegen.  Als je de gewenste inventaris lijst hebt geselecteerd, klik je op het pijltje rechts naast de artikelen om de items te tonen. Hier ga je aanvinken hoeveel van deze items er momenteel al aanwezig zijn in de woning. Mis je artikelen in de lijst? Voeg ze dan toe vanuit je inventaris door op Voeg artikel toe te klikken.

Heb je alle artikelen aangevinkt die in de woning staan en mis je toch nog items die je daar graag wilt plaatsen? Dan kan je een order plaatsen voor de woning. Hiervoor ga je naar het kopje met Te bestellen. Hier krijg je dezelfde items uit de inventarislijst al voorgesteld, omdat dit (normaliter) de basis is die hier altijd hoort te staan.

Vervolgens kan je per artikel aangeven of en hoeveel je ervan nog nodig hebt in de woning. Geef hier dus aan wat je nog mist.

Ben je klaar met het invullen van de woning details? Klik dan gewoon onderaan op Opslaan. De woning wordt opgeslagen en je order wordt als Issue ingeschoten zodat de juiste partij deze kan verwerken. Je kan de order altijd terugvinden bij Locatie acties onder Orders van locatie.