Orders plaatsen voor bestaande locaties (inventaris / inboedel bestellen)

Gewijzigd op Tue, 24 Oct 2023 om 01:35 PM

Bij een woning hoort natuurlijk inventaris, en deze zal af en toe aangevuld moeten worden, of compleet nieuw geplaatst worden als je een nieuwe woning inhuist. Het is daarom natuurlijk heel prettig als je een order kan plaatsen met artikelen die nodig zijn op een woning. In dit artikel gaan we in op het plaatsen van orders voor bestaande locaties in SIMA.

Stel je hebt een bestaande locatie in SIMA, maar er is aanvullende inventaris nodig. Er moet bijvoorbeeld een stoel extra worden geleverd. In dat geval kun je via Locatie acties een order plaatsen. Je doet dit door naar de Locatie tegel in SIMA te gaan. Vervolgens zoek je hier de locatie op waarvoor je de order wilt plaatsen, en klik je op Locatie acties.

Je ziet rechts onderaan de knop Plaats order staan. Met deze knop kan je inventaris bestellen. Als je op deze knop klikt, verschijnt er een nieuw scherm.

In dit scherm kan je de artikelen selecteren die je graag extra wilt bijbestellen. Je doet dit door op het veld met Voeg artikel toe te klikken. Een dropdown menu verschijnt. Hieruit kan je de artikelen selecteren die je wilt bestellen. Je kan ook de naam intypen van het artikel die je zoekt!

Wanneer je de artikelen hebt toegevoegd die je wilt bestellen, kan je vervolgens de kwantiteit van de artikelen bepalen; hoeveel wil je per artikel bestellen? Dit doe je eenvoudig door op het + of - te klikken.

Heb je alle artikelen + hoeveelheid gekozen? Klik dan op Opslaan. Er is nu een order geplaatst. Een order wordt geplaatst als een Issue en kan vervolgens door de betreffende afdeling verder worden afgehandeld. Je kan de order van deze locatie terugvinden bij Locatie acties onder de knop Orders van locatie

De artikelen die je hebt besteld, zijn onder het tabblad Artikelen terug te vinden.