Bewoners inplannen bij een locatie

Gewijzigd op Wed, 18 Oct 2023 om 02:47 PM

Als je teruggaat naar het scherm met de planning, die je per woning wat informatie staan:

1. Totale capaciteit
  2. Bezette plekken
  3. En dan in het groen: de beschikbare capaciteit. Als er geen capaciteit beschikbaar is, wordt dit veld oranje en bij negatieve capaciteit is het veld rood.

Is er nog capaciteit over in een woning? Dan kan je klikken op de groene balk met '... beschikbaar'. Er opent dan een nieuw scherm waarbij je een bewoner kan toevoegen.

Je kunt eerst bovenaan de kamer invullen waar de bewoner zal verblijven. Vervolgens kan je in- en uitcheckdata invullen. Gebruik je ook de Check-In app? Dan kan je ervoor kiezen om de bewoner per e-mail of sms uit te nodigen voor zijn of haar nieuwe verblijf (zie de knoppen send invite mail / text). Wil je een bewoner toevoegen die al in het systeem staat? Dan kan je klikken op Kies Bewoner en vervolgens een bewoner selecteren. Als de bewoner nog niet eerder in het systeem is aangemaakt, moet je kiezen voor Nieuwe bewoner aanmaken. Als je hierop klikt, verschijnt er een veld met extra ruimte voor informatie zoals: naam, e-mailadres en telefoonnummer. Vervolgens kan je hier een bewoner aanmaken.

Als je vervolgens op Bewoner aanmaken klikt, heb je een nieuwe bewoner toegevoegd; deze blijft ook in het systeem staan zodat je maar één keer een bewoner hoeft aan te maken. Deze bewoner wordt dan in het systeem geplaatst als Huidige bewoner en de beschikbaarheid van de woning neemt dan met één plek af.

Als je de juiste bewoner, kamer en periode hebt geselecteerd, klik je vervolgens op Opslaan; de bewoner is nu toegevoegd aan de kamer en de capaciteit neemt voor de geselecteerde periode met 1 af.