Aanpassen en verplaatsen van bewoners in de Locatie Planning

Gewijzigd op Mon, 23 Oct 2023 om 04:22 PM

Je kunt op de naam van een huisvestingslocatie in de planning klikken. Er vouwt dan een nieuw scherm uit onder de woning. Hier komen de kamers van de woning te staan met daarbij de bewoners (indien deze er natuurlijk in zitten).  Als je klikt op Bewoner overzicht, dan krijg je ook de details van de bewoners te zien.

Dit verkorte bewonersoverzicht geeft je informatie over de naam, werkgever, kamer, incheckdatum en verwachte uitcheckdatum. Je kunt ook op de drie puntjes naast een bewoner klikken. Met deze opties kun je de bewoner bewerken of verplaatsen naar een geheel nieuwe woonlocatie of kamer.

Als je op Wijzigen klikt, opent er een nieuw scherm. Hier zie je dat je diverse gegevens van de geselecteerde bewoner kunt wijzigen.

Als je op Verplaatsen klikt, kom je in een nieuw scherm. Met deze optie kan je de bewoner verplaatsen naar een andere locatie en/of kamer. Als je een bewoner verplaatst, wordt hij of zij automatisch uitgecheckt uit de huidige kamer of locatie en ingecheckt in een nieuwe. Dit betekent dat de huidige bewoner die je van een locatie verplaatst, automatisch naar het tabblad met de Vorige bewoners gaat.

Onder het kopje met Vorige bewoners krijg je alleen een overzicht te zien van bewoners die in het verleden in de woonlocatie hebben gewoond.