Aanpassen of toevoegen van inhoud aan tegels

Gewijzigd op Tue, 31 Jan 2023 om 11:34 AM

Voordat je dit gedeelte leest, is het belangrijk dat je een eigen pagina voor de app hebt aangemaakt. Pas nadat je dit hebt gedaan, kan je inhoud toevoegen of bewerken. Je kunt meer lezen over het maken van pagina's in de sectie over het aanmaken van een pagina en de sectie over het maken van een custom pagina.

Nu je een pagina hebt aangemaakt, kun je de pagina vullen met inhoud. Belangrijk om te weten is dat je altijd inhoud in het Engels moet toevoegen. Wij gebruiken namelijk vertaalsoftware DeepL om alle inhoud automatisch te vertalen elke voorkeurstaal. Je kunt hier meer lezen over de vertaalsoftware.

Let op: je kunt geen informatie van Publieke Pagina's bewerken.

Pagina wijzigen

Klik op de drie puntjes rechts van de tegel die je wilt bewerken. Je ziet nu de optie Wijzigen verschijnen.

Als je op deze knop klikt, opent er een pop-up scherm aan de rechterkant van het scherm. In dit veld zijn de volgende onderdelen al ingevuld:

1. Titel: toen je een pagina aanmaakte, moest je de titel van de pagina al invullen. Je kunt deze nog steeds aanpassen door op de tegel te klikken en de tekst aan te passen.
  2. Afbeelding: toen je de pagina aanmaakte, had je de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden die getoond zou worden aan app-gebruikers wanneer zij deze informatietegel openen. Je kunt nog steeds een foto toevoegen/aanpassen door op de cameraknop te klikken en een bestand van je apparaat te kiezen.

Vervolgens kan je in het tekstvak een stukje tekst schrijven dat informatie geeft over de nieuwe pagina. Hier kan je bijvoorbeeld een inleiding schrijven over wat voor soort inhoud je op deze pagina kunt vinden. Je kunt deze tekst opslaan door te klikken op de knop Opslaan onderaan de pagina. Je kan alle informatie aan het eind opslaan nadat alle gewenste inhoud is ingevuld, maar je kan het ook halverwege opslaan en later verdergaan.

Toevoegen van (sub)content

Je kunt inhoud aan de pagina toevoegen door op de knop Voeg content toe te klikken. Telkens als je hierop klikt, wordt een nieuw veld aangemaakt waarin je een titel en tekst kunt toevoegen. Het is handig om voor elk onderwerp die je op deze pagina wilt behandelen een nieuw inhoudsveld aan te maken.

Je kunt ook Sub-Content maken voor elk onderwerp door te klikken op de knop Voeg subcontent toe onder een inhoudsveld. Zo kan je meerdere subonderwerpen per onderwerp behandelen, waardoor je zeer uitgebreide informatie kunt delen.

Per subcontent tabblad kan je een titel toevoegen die je aan dit tabblad wilt geven en je kunt een beschrijving en/of  afbeelding toevoegen. Houd de inhoud bij voorkeur kort en bondig om het voor de lezers zo duidelijk mogelijk te houden.

Let op: voer de informatie altijd in het Engels in. Je kunt hier meer over lezen in het gedeelte over het vertalen van de inhoud.

Het is mogelijk om verwijzingen naar websites/externe bronnen in te voegen. Je kunt hier meer over lezen in deze sectie.