Creëer een factuur

Gewijzigd op Tue, 31 Jan 2023 om 10:52 AM

Je kunt een factuur aanmaken door naar het factuurdashboard te gaan en vervolgens op het zwarte plusje (+) rechtsboven in het scherm te klikken. Belangrijk om te weten, is dat je eerst moet zorgen dat je de informatie bij Mijn Organisatie hebt ingevuld. Wanneer je op Maak Factuur klikt, opent er een nieuw scherm. In dit veld kan je informatie invullen over:

1. De debiteur: je kunt zowel een nieuwe debiteur aanmaken als een reeds bestaande debiteur selecteren en toevoegen. Hier lees je meer over het toevoegen van een debiteurenlijst aan SIMA. Wanneer je hier een nieuwe debiteur aanmaakt, wordt deze ook automatisch opgeslagen in uw debiteurenlijst, zodat je deze de volgende keer niet opnieuw handmatig hoeft in te voegen.

2. Algemene informatie: hier kun je invullen waar de factuur over gaat, de periode en de datum van de factuur.

3. Factuurregels: hier kun je verschillende regels voor de factuur invullen. Als de  factuur uit verschillende artikelen bestaat, kan je deze verschillende artikelen aanmaken. Per artikel kan je een omschrijving, Prijs Excl. BTW, Totaal Ecxl. BTW, BTW percentage en Prijs Incl. BTW toevoegen.

Nadat je de factuur klaar hebt, heb je de volgende optie:

1. Annuleer: de factuur wordt verwijderd en niet opgeslagen.

2. Toon voorbeeld: de factuur wordt in het volledige formaat aan je getoond, zodat je kunt zien hoe iemand hem ontvangt.

3. Opslaan als concept: de factuur wordt opgeslagen als concept. Je vindt deze terug in het tabblad Concept in het factuurdashboard.

4. Sla op en verstuur: de facturen worden opgeslagen en verzonden naar de debiteur. Je vindt de factuur terug op het tabblad Definitief op het factuurdashboard.