Tabblad 'Kamers' (kamers toevoegen aan een locatie)

Gewijzigd op Wed, 04 Oct 2023 om 03:44 PM

Als je een locatie hebt gemaakt, kan je na het invullen van de algemene informatie de kamers gaan toevoegen. Bij kamers gaat het om zowel slaapkamers, als generieke ruimtes. We starten met het aanmaken van slaapkamers.

Je voegt slaapkamers toe door achter het kopje slaapkamers, te klikken op het plusje. Als je op het plusje klikt verschijnt er een veld met een slaapkamer, Deze is als volgt opgebouwd:

• Naam slaapkamer: deze heet standaard 'Kamer ...' (in dit geval 1, omdat het de eerst toegevoegde slaapkamer is. Voeg je er nog eentje toe? Dan heet deze kamer 2!). Je kunt de naam van de slaapkamer zelf naar wens aanpassen
  • Hoeveelheid bedden: deze wordt standaard op 1 gezet. Deze kan je ook naar wens wijzigen. De hoeveelheid bedden van alle slaapkamer bij elkaar opgeteld, vormt ook de totale capaciteit van de woning. De capaciteit staat ook bovenaan deze pagina weergegeven
  • Voor koppels: deze knop is mer name van belang als je de Locatieplanning in SIMA gebruikt. Als je hier aangeeft dat een slaapkamer specifiek voor koppels is, dan kan je hier namelijk ook op filteren. Dan weet je dat hier stelletjes in geplaatst kunnen worden
  • Kamer geblokkeerd voor periode: deze knop kan je gebruiken als je een slaapkamer wil blokkeren (voor een bepaalde periode). Zitten er 8 slaapkamers in een woning maar wordt 1 daarvan bewoond door intern personeel bijvoorbeeld? Of is een kamer door een plaag/omstandigheden tijdelijk niet bewoonbaar? Dan kan je deze blokkeren. Dit wordt ook getoond in de locatieplanning, zodat medewerkers weten dat hier geen mensen in gepland kunnen worden
  • Inventaris: hier selecteer je een inventarislijst die past bij de betreffende kamer. Hierover lees je meer in de sectie over Inventaris. De generieke lijst slaapkamer bestaat bijvoorbeeld altijd uit een aantal basisartikelen die zich standaard in jullie slaapkamer zouden kunnen bevinden. Met de +/- knoppen kan je aangeven hoeveel er van elk artikel aanwezig is. Mis je een artikel in de lijst? Klik dan op voeg artikel toe; hier kan je artikelen uit de inventarismodule toevoegen! Hierover lees je ook meer in de sectie over Inventaris.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorgelopen voor elke slaapkamer, dan kan je starten met het toevoegen van generieke kamers. Generieke kamers zijn kamers als woonkamers, badkamers, maar ook de tuin of de meterkast kan hier onder vallen. Je maakt een generieke ruimte aan door op de knop generieke ruimte aanmaken te klikken.

Vervolgens krijg je een overzicht waarin je de generieke ruimte een naam kan geven, en ook hieraan een passende inventarislijst en artikelen kan toevoegen.

Je kan zoveel generieke ruimtes aanmaken als je wilt; je klikt gewoon nogmaals op de knop generieke ruimte aanmaken, en er verschijnt een nieuwe lege ruimte!