Tips voor het succesvol genereren van een rapport

Gewijzigd op Tue, 10 Oct 2023 om 10:20 AM

Het opbouwen van een controlerapport kan op diverse manieren en kan natuurlijk verschillende groottes hebben. Aangezien je (waarschijnlijk) met name controles gaat maken op je mobiele telefoon of tablet, is het goed om met een aantal factoren rekening te houden. Voor telefoons met een relatief laag werkgeheugen kan het verwerken van een rapport met >50 foto's namelijk wel wat zwaarder zijn! Om het rapport succesvol door te laten komen, wil ik hierbij graag een aantal tips met jullie delen.

• Upload bij voorkeur niet meer dan 5 foto's tegelijkertijd vanuit je galerij. Om te voorkomen dat je telefoon het te zwaar krijgt en mogelijk crasht, is het aan te raden om niet meer dan 5 foto's tegelijk uit je galerij te uploaden. Dit bevordert de verwerking van de foto's in het rapport!
  • Met name voor oudere telefoons / telefoons met weinig werkgeheugen: upload bij voorkeur liever geen hele grote rapporten (>80 foto's). Het kan zijn dat je telefoon niet de capaciteit heeft om zoveel data te verzenden. Merk je bijvoorbeeld dat je telefoon heel traag wordt of dat hij heel warm wordt? Dan is dat een teken dat je telefoon moeite heeft met het verwerken van een rapport. Hou hier dus rekening mee.
  • Scrol niet ineens heel snel terug naar boven in je rapport. Als de de webapplicatie niet hebt gedownload en je de browser versie van SIMA gebruikt, dan zal het naar boven slepen van de pagina worden gezien als een refresh; dit is een standaard functie die in telefoons zit ingebouwd. Wees je hiervan dus bewust en voorkom dat  het hierdoor het hele rapport refresht en je hierdoor alle data verliest. Om dit risico te voorkomen, raden wij aan om gewoon altijd de webapplicatie te downloaden (Android en IOS)
  • Controleer altijd even je verbinding voordat je begint. SIMA zorgt er altijd voor dat je rapport wordt opgeslagen, ook al verlies je tussentijds je internet verbinding. Echter als een rapport heel veel foto's bevat, dan kan het zijn dat je telefoon te weinig geheugen heeft om het rapport tijdelijk in het geheugen op te slaan. Heb je dus de mogelijkheid om in de woning te switchen naar een beter WIFI netwerk / data, dan is dit altijd een betere keuze!