Artikelen vanuit je inventaris toevoegen aan een To Do

Gewijzigd op Wed, 18 Oct 2023 om 10:14 AM

Wanneer je een taak vanuit de To Do tegel wilt oplossen, heb je daar misschien bepaalde middelen voor nodig. Deze middelen kan je toevoegen vanuit je Inventaris. Is er bijvoorbeeld een taak gemaakt om een lamp te vervangen? Voeg deze lamp dan toe aan je To Do door deze vanuit je Inventaris te selecteren.

Je kunt inventaris toevoegen aan je To Do door eerst naar het To Do Dashboard te gaan en hier de taak aan te klikken waaraan je inventaris wilt toevoegen. Je krijgt dan het volgende scherm met details te zien.

Vervolgens zie je bovenaan in het scherm rechts, een tabblad staan met Artikelen. Om inventaris toe te voegen aan je taak, moet je dit tabblad aanklikken. Er opent weer een nieuw scherm.

Als er al in een voorgaande stap artikelen aan de taak zijn toegevoegd, dan zie je deze hier al staan. In deze situatie is er nog geen artikel toegevoegd. Om artikelen toe te voegen, moet je klikken op de knop met Voeg artikel toe.

Vervolgens opent er een scherm met artikelen die je kan toevoegen uit je reeds toegevoegde Inventaris. Je kunt hier een artikel uit de gepresenteerde lijst selecteren, of zoeken op een artikel door de search bar te gebruiken. Je voegt een artikel toe door op het Plusje (+) rechts van het artikel te klikken. Je kunt meerdere artikelen tegelijk toevoegen.

De geselecteerde artikelen worden toegevoegd aan de taak; ze komen rechts in het scherm te staan.

Je ziet dat naast de toegevoegde artikelen nu een rood kruisje komt te staan onder de tekst Gebruikt/Geleverd. Het rode kruisje houdt in dat het artikel momenteel nog niet daadwerkelijk is gebruikt of geleverd, maar wel gereserveerd is om te gebruiken. Deze module is van belang als jullie ook gebruik maken van voorraadbeheer (WMS) in SIMA.

Wanneer iemand bezig is met de uitvoering van een taak en daarmee daadwerkelijk deze inventaris heeft gebruikt, dan kan hij/zij het vinkje naast het artikel selecteren. Dit geeft aan dat het artikel daadwerkelijk is gebruikt en hiermee uit je inventaris wordt gehaald.  Deze module is van belang als jullie ook gebruik maken van voorraadbeheer (WMS) in SIMA.

Een ander voordeel van het toevoegen van artikelen uit je inventaris aan een To Do, naast regulier voorraadbeheer, is dat je de artikelen ook direct kan factureren. In de sectie over het creëren van een factuur van een To Do lees je hier meer over. Wanneer je nu een factuur van deze taak creëert, wordt het inventaris hier direct aan toegevoegd inclusief de juiste prijs die je aan het artikel had gegeven in de inventaris module. Daarnaast maakt hij in de factuur ook direct een regel aan per artikel waarin je de uren voor de verwerking van de taak per artikel nog kan toevoegen. Indien dit niet van toepassing is, klik je gewoon op het kruisje naast de regel om deze te verwijderen. Er is ook een soort van manier om dit