Hoe maak je een voorziening aan?

Gewijzigd op Do, 12 Sep om 1:50 PM

Een voorziening kan alleen aangemaakt worden door superadmins en wordt gedaan in de Nieuwe administratie tegel. Het aanmaken van een voorziening werkt als volgt ->

• Klik op de administratie tegel
  • Klik rechtsbovenin op het plusje, hier zie je verschillend aanmaak mogelijkheden. Je kan hier grootboekrekeningen, btw-codes en voorzieningen aanmaken. Elke voorziening heeft een grootboekrekening nodig, en en elke grootboekrekening heeft een btw-code nodig. Wij zetten standaard een btw-code en grootboekrekening in elke omgeving neer (fictieve data). Mochten jullie deze data dus niet relevant vinden, dan kan je deze gewoon aan elke voorziening hangen.
  • Als je een voorziening wil aanmaken, klik je op voorziening aanmaken. Vervolgens opent er een formulier waar je informatie over de voorziening kan invullen.

• De velden die hier met name belangrijk zijn om toe te lichten, zijn required en recurringRequired is een veld die niet van toepassing is als de CRM-module niet gebruikt wordt, wat je hier invult is dus ook niet heel relevant. Recurring is wel relevant; je geeft hier namelijk aan of een voorziening periodiek terugkomt of niet. Kies je voor de optie recurring, dan geef je daarmee aan dat bij de voorziening ook een termijn wordt gekozen (per maand, week, jaar, dag, per bed etc.). Kies je voor one time, dan is dit een eenmalige kostenpost; dit kan bijvoorbeeld borg zijn of een eenmalige schoonmaak. Deze kosten kunnen vervolgens wel worden vastgelegd op een woning, maar worden niet meegerekend in de maandprijs of weekprijs van een locatie.
  • Het volgende belangrijke veld is ledger account/ grootboekrekening. Hier kan je de grootboekrening vastleggen op de voorziening. Is dit niet van toepassing, selecteer dan de het nummer die wij in elke omgeving standaard vastleggen. Werk je wel met grootboeknummers? Dan kan je deze ook via de Administratie tegel aanmaken.