Artikelen toevoegen aan een To Do & deze afronden

Gewijzigd op Tue, 14 May 2024 om 09:30 AM

Bij het oplossen van een ToDo zijn vaak artikelen nodig die afkomstig zijn uit 1 of meerdere magazijnen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je artikelen kan toevoegen aan een ToDo en hoe je deze uiteindelijk correct moet afronden.

Het toevoegen van artikelen aan een ToDo kan gemakkelijk door naar de ToDo tegel te gaan. Klik vervolgens op de betreffende ToDo die je wil bewerken en selecteer bovenaan de tab artikelen. Hier zie je vervolgens een zwarte knop met voeg artikelen toe.

Na het klikken op deze knop word de lijst met alle artikelen die zijn toegevoegd in de artikeltegel zichtbaar. Indien je hier scrolt zijn er 20 artikelen zichtbaar, echter kan je met de zoekbalk door alle artikelen zoeken. Nadat je het gewenste artikel hebt gevonden kan je deze aan de ToDo toevoegen via het plusje naast de artikelnaam.

Nadat de taak is opgelost en de ToDo officieel kan worden afgerond door middel van de update knop en je de status Afgerond meegeeft, krijg je nog een vervolgscherm waar je moet aangeven welke artikelen je daadwerkelijk hebt gebruikt en uit welk magazijn deze afkomstig zijn. Hier krijg je ook de mogelijkheid om aan te geven of het geleverde artikel een bestaand artikel heeft vervangen (= delivered + replacement) of dat deze extra is geleverd (= delivered) . Op deze manier worden alle mutaties in de voorraad goed bijgehouden, zodat je altijd een accuraat beeld hebt van de voorraad. Bij een replacement (vervangend artikel) wordt er geen extra voorraad op de locatie toegevoerd, maar komt er wel een mutatie in het magazijn (-1 artikel). Als het artikel extra is, dan wordt deze ook extra op de locatie toegevoerd (+1 artikel op locatie) en wordt er ook eentje uit het magazijn geboekt (-1 magazijn).

Vervolgens klik je onderaan op opslaan of opslaan en factuur maken ; de mutaties zijn terug te vinden in de  inventaris tegel.